Закръгленият модел Пам Велидис побесня заради обиди на дебелите в мрежата! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/zakragleniyat-model-pam-velidis-pobesnya-zaradi-obidi-na-debelite-v-mrezhata-vizh-tuk/51499 Goreshto.net
Закръгленият модел Пам Велидис побесня заради обиди на дебелите в мрежата! (виж тук)

Пам Велидис изригна побесняла в мрежата заради обида!

Обида на пълните и дебели хора накара закръгленият модел Пам Велидис да побеснее в мрежата. Постът й бе публикуван преди броени минути, но успя да разбуни духовете:

"Дългогодишен мой познат написа публикация тук, която гласи: "Stop saying fat people they look fine". Дори нямах желание да започвам дискусия под поста му.

Имам жестока нетърпимост напоследък и все по-ясно осъзнавам, че автоматично бих затрила някой, ако проповядва негативно отношение. Или ако го прави искам аргументи, а не просто пуснати във въздуха тежкотоварни фразички. Спрете да бъдете самовлюбен гъзове, които си мислят, че единствените хора, които дишат на планетата трябва да са в еднаква форма, цвят на кожата, перфектни форми, съвършени нослета, джуки и кожа без белези. Спрете да казвате на всякакви морално деградирали, емоционално счупени, естетически ограничени и скапани в светогледа си хора, че са файн, защото точно както дебелите хора на които го казвате може да им изградите нереалистична представа за самите тях.

Кажете "НЕ" на жалките двойни стандарти, моля ви. Никога не съм окуражавала болното и нелепото, но да напишеш подобен префърцунен статус означава, че не трябва да казваш на приятелките си с крив нос, пъпки, леко увиснали цици, бузи или минимални форми на целулит по бедрата, че са файн, защото не са.

Когато си толкова категоричен просто трябва да си готов, че във всеки човек има нещо, което не е файн. И честно казано нямам никакво желание пътищата ми да се преплитат с подобни хора, защото не искам да ги мразя заради тъпите им включвания понеже съм ги смятала за супер отворени и готини хора. И все още ги смятам, но просто не ги искам наблизо. Как да оставя такава личност в профила си (изтрих го, разбира се) когато всеки път попадайки на профила му ще имам онова усещане "Пам, този човек не харесва такива като теб". И изобщо не искам да ми се обяснява дали съм тънкообидна или не трябва да приемам лично подобни неща. Писнало ми е аз да съм внимателна с хората докато те са способни да се държат като абсолютно неадекватни непукисти спрямо останалите, да ги мятат под общия знаменател, за да се почувстват по-красиви, силни и могъщи, много по-куул и съвършени, защото нямат видими недостатъци. Обаче недостатъците на светогледа и характера си личат, драги хора. Недостатъците на характера са като чук, който смазва цялото ви реноме на смислени хора. Хората са красиви, когато имаш капацитета да видиш красотата в разнообразните й проявления. Хората също така могат да си вредят по най-разнообразни начини и като им смазваш самочувствието няма да ги освободиш от товара на собствените им комплекси и проблеми. До този момент не съм видяла човек на който да му е повтаряно, че е грозен, гаден, противен, отвратителен и той да се е почувствал добре заради този похват. И да е същинска причина за мотивацията му да промени нещо в себе си. Истината е, че както Фуко беше изтипосал в една негова лекция "ако третираш някой като престъпник той се превръща в такъв."

Ако третираш някой като урод... той се превръща в такъв. Ако казваш на някой, че е прав, когато не е и търпиш такова поведение той ще си проповядва словесните тъпни и така.

Чувствайте се напълно свободни да напуснете листа ми, ако предпочитате да обсъждате какво не е файн в хората на физическо ниво нон-стоп вместо да се опитвате да откривате яки неща, да ги оценявате в цялост и да се средоточавате над хубавото без да имате нужда да обиждате, за да усещате своето превъзходство", беснее Пам Велидис.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.