България Новини

Щабът попари надеждите ни: Съобщиха важни решения!

Докога ще носим предпазните маски и може ли да се заразим от морската вода?!

Д-р Кунчев попари надеждите на българите по време на редовния брифинг днес. Той съобщи лоша новина за мерките у нас, а именно, че предпазните маски ще останат задължителни още много време. Неопределено време!

“Можем да освободим мерките бързо, до юни месец дори. Но тези за закритите помещения и основно носенето на маски и дезинфекцията ще останат категорично и за дълго”, заяви главният здравен инспектор, цитиран от БГНЕС.

След което допълни, че със Щаба обсъждат разрешаването на игри на откритите детски площадки, както и отварянето на частните образователни центрове. Много вероятно е това да стане до юни.

По отношение на 14-дневната карантина д-р Кунчев съобщи, че има вероятност тя да отпадне за влизащите и излизащите от държавата ни. Тогава на местно ниво РЗИ ще следят за всеки новозаразен с Ковид-19 гражданин.

Добрата новина днес е, че според експертът от морската вода не можем да хванем коронавирус. Тъй като тя не е добра среда за развитието му. “Можем обаче да го пипнем лесно при контакт с други хора”, алармира той.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.