Скандал: Мариела Нордел обяви 14-дневна гладна стачка! (още разкрития)

https://goreshto.net/novini/skandal-mariela-nordel-obyavi-14-dnevna-gladna-stachka-oshte-razkritiya/51442 Goreshto.net
Скандал: Мариела Нордел обяви 14-дневна гладна стачка! (още разкрития)

Мариела Нордел обяви двуседмична гладна стачка!

Устатата кулинарка Мариела Нордел започна принудителна гладна стачка, заради наложена й карантина на летище София. Потресена от начина, по който са се отнесли с нея, Нордел е заявила следното преди няколко дни:

"ОБЯВЯВАМ 14 ДНЕВНА ПРИНУДИТЕЛНА ГЛАДНА СТАЧКА!

Като протест за това, че бях приведена в Карантина без да съм болна или била в контакт с такива и на базата на противокнстуционни разпоредби! На 14 май - ден след като официално беше прекратено извънредното положение, кацнах на Летище София, Т1 с полета на Уизеър от Айндховен. Точно преди гишетата на Гранична полиция в момента има наредени десетина бюра, на които седяха хора облечени в защитни облекла и баджове, без ясна идентификация кои са, каква е позицията им, а само с номера. Минаваш през тях, оставяш си Анкетната карта, която получаваш и попълваш в самолета, и ти връчват "Декларация за Предписание за постоянна карантина". Чак след това пристъпваш към граничния контрол. Аз бях изведена от групата от една госпожа, която не ми се представи, но се разпореждаше като главна. Държеше таблет в ръка и още като ме видя гръмко оповести на колегите си, че "а, тъкмо нея я чакам! С тая аз ще се оправям!". Буквално ме завлече пред кабинката на граничната полицайка, която проверяваше екипажите, а не обикновените пасажери. Настоя служителката да ми вземе паспорта и да ме регистрира като влязла вече в страната. Момичето възрази, че няма как при положение, че не съм минала през бюрата с "Декларациите", но "шефката" сопнато й "нареди" да прави, каквото й е казано. Момичето се смути, но ми взе паспорта и ме регистрира като влязла на територията на РБ, след което не би трябвало да бъда върната обратно в транзитната зона, а да вляза официално в страната. "Шефката", която щяла "да се оправи с мен" ме повлече обратно в транзита при нейното бюро. Зарови в таблета и ме накара дигитално да подпиша някакъв документ, който НЕ ми позволи да прочета. Заяви, че бил същият документ, като този на хартиен носител, който също ми поднесе. Госпожата си беше много повярвала и усилено ме захока защо в Анкетата съм си попълнила имената и адреса на латиница! Отговорих й, че паспортът ми е шведски, а шведите нямат навик да печатат данните на кирилица, нито адресът ми в Холандия се транскриптира....

Започнах да задавам въпроси - Защо, ме поставят под карантина, като не съм болна, нито съм била в контакт с болни? Как ще я карам 14 дни сама, кой ще ми пазарува, изхвърля боклука и т.н.? Защо са тези мерки, когато пристигам един ден, след като извънредното положение е приключило? Навика ме, че трябвало да знам защо и че си било мой проблем как ще се оправям!

Изказах мнение, че няма логика тази карантина, защото сега ще прекося половин София с публичен транспорт, докато се прибера, а тя кръвнишки ме изгледа и се сопна, "ако искаш може да ти уредим и друг транспорт, и друго място да си прекараш карантината".... Не ми отговори и на въпроса, защо само аз бях изведена от групата пристигащи, бях принудена да мина първо паспортен контрол, а после в нарушение на закона, бях върната обратно в транзитна зона. Изхили ми се, "защото само Вие сте ми симпатична". Номерът на баджа й беше 168! Друга информация нямаше. Не ми бе разрешено да прочета електронния документ, който подписах, не ми бе дадено копие, както и хартиения носител, който отделно подписах, скъсаха на половина - едната я прибраха, а другата /без моя подпис/ ми я връчиха. И нищо, че пристигам на 14, карантината ми е "предписана" от 15 май!!!!!! Никой от другите пристигащи с моя полет не беше третиран така, дори и гръцко семейство, които влизаха в страната, за да я прекосят "транзит"...

Аз ще си спазя карантината, но ще гладувам, защото българските власти не ми оставят друг избор! Ще бъда 15 дни /защото 14 дни ми се броят от утре/ на вода и всички последствия за това ще са за сметка на издалите тия противоконституционни разпоредби. Като шведски гражданин, ще уведомя и НП Шведската Посланичка, че съм принудително под домашен арест без да съм болна и без да съм заплаха за здравето или сигурността на някого.

При напълно налудничави и нелогични действия, които съм длъжна да предприема и съм заплашена с полиция, и отнемане на свободата ми, ако не се подчиня. С това ще се увреди здравето ми, поради принудителното ми гладуване,. Няма да мога да работя и свободно да се придвижвам, въпреки, че няма извънредно положение. Ето какво казва Конституцията по този казус и кои права ще са нарушени: чл. 4/1 България е правова държава и се управлява според Конституцията чл. 4/2 РБ гарантира живота, достойнството и правата на личността чл. 5/1 Конституцията е върховен закон и другите закони и разпоредби НЕ могат да й противоречат чл. 7 Държавата е отговорна за вреди, причинени от незаконни актове и действия на нейните органи чл. 16 Правото на труд е гарантирано и труда е защитаван от Закона чл. 29/1 Никой не може да бъде подлаган на мъчение и безчовечно отношение чл. 29/2 Никой не може да бъде подлаган насилствено на медицински и други опити без негово доброволно съгласие чл. 30/1 Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност чл. 32/1 Личният живот на гражданите е неприкосновен чл. 35/1 Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по цялата територия на страната, както и да я напуска чл. 57/1 Основните права са неотменими чл. 57/2 Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други Дори и за неюрист е ясно за какво става дума! Моля, някой адвокат, който е специалист в тази материя, да ми пише на лични, за да предприеме от мое име нужните действия, поради това, че са ми накърнени права, гарантирани от Конституцията, че се поставя здравето ми в опасност, че не ми се позволява да работя и търпя страдания, и загуби! Съветвам и всеки карантиран да постъпи така и да не се предава!", категорична е Мариела Нордел.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.