Д-р Неделя Щонова с важно разкритие как да забързаме метаболизма си! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/d-r-nedelya-shtonova-s-vazhno-razkritie-kak-da-zabarzame-metabolizma-si-vizh-tuk/51356 Goreshto.net
Д-р Неделя Щонова с важно разкритие как да забързаме метаболизма си! (виж тук)

Д-р Неделя Щонова съветва да се грижим за метаболизма си, за да сме здрави и красиви!

Метаболизмът е нещо много важно - както за красотата, така и за здравето, а и за младостта ни. Това разкри д-р Неделя Щонова и обясни какво да направим, за да засилим метаболизма си сами: "Има нещо, което е доста по-важно от килограмите. Тоест не точно килограмите, а сантиметрите са важни. Има нещо, което е по-важно дори от телесна композиция, възраст, пол, ген. Има нещо, което изисква всекидневна грижа. Представете си го като машина с десетки назъбени колела, които се зацепват едно в друго. Това нещо е метаболизмът ни. Скоростта на нашия метаболизъм не е константа. И няма универсална здравословна метаболитна скорост. Но за да имаме бърз метаболизъм, съотношението между чистата мускулна маса и мастната тъкан е изключително важно. Обърнете внимание на това. Помнете - енергията, която приемаме, но не изразходваме, се съхранява като мазнини. И още - има разлика между хронологична възраст и метаболитна възраст. Метаболитната възраст е дори по-важна! Следим обиколката на талията и кръвно налягане в покой. Редовно! И си записваме. Мониторираме динамиката! Всеки ден трябва да се грижим за нашата метаболитна възраст. Спорт. Сън. Течности. Зелен чай. Кафе. Яжте често и малки порции храна. Изберете чисти източници на протеини. Човешкото тяло използва определена част от приетите калории за смилане и метаболизиране на храната. Това явление се нарича термичен ефект на храната. Изследванията показват - термичният ефект на протеините е цели 20 - 30 %. При въглехидратите той е само 5 до 10 %, а при мазнините - от 0 до 3 %. Това означава, че между 20 и 30 % от калориите, приети с протеини, се горят от метаболизма ни в процеса на храносмилане. Изберете правилните въглехидрати. Включете малки количества пикантност в храната. Приемайте много зеленчуци. Правете поне 30 минути кардио всеки ден. Само класическите аеробни упражнения обаче не стигат, не са достатъчни. Правете високо интензивни интервални тренировки. Смейте се. Обичайте и бъдете любими. Ако правим всичко това мозъкът, сърцето, както и скоростта на нашия метаболизъм ще ни бъдат изключително благодарни!", сподели Неделя Щонова.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.