Здраве и диети Новини

Д-р Неделя Щонова с важно разкритие как да забързаме метаболизма си! (виж тук)

Д-р Неделя Щонова съветва да се грижим за метаболизма си, за да сме здрави и красиви!

Метаболизмът е нещо много важно – както за красотата, така и за здравето, а и за младостта ни. Това разкри д-р Неделя Щонова и обясни какво да направим, за да засилим метаболизма си сами:

“Има нещо, което е доста по-важно от килограмите. Тоест не точно килограмите, а сантиметрите са важни. Има нещо, което е по-важно дори от телесна композиция, възраст, пол, ген. Има нещо, което изисква всекидневна грижа.

Представете си го като машина с десетки назъбени колела, които се зацепват едно в друго. Това нещо е метаболизмът ни. Скоростта на нашия метаболизъм не е константа. И няма универсална здравословна метаболитна скорост.

Но за да имаме бърз метаболизъм, съотношението между чистата мускулна маса и мастната тъкан е изключително важно. Обърнете внимание на това.

Помнете – енергията, която приемаме, но не изразходваме, се съхранява като мазнини. И още – има разлика между хронологична възраст и метаболитна възраст. Метаболитната възраст е дори по-важна! Следим обиколката на талията и кръвно налягане в покой. Редовно! И си записваме.

Мониторираме динамиката! Всеки ден трябва да се грижим за нашата метаболитна възраст. Спорт. Сън. Течности. Зелен чай. Кафе. Яжте често и малки порции храна. Изберете чисти източници на протеини.

Човешкото тяло използва определена част от приетите калории за смилане и метаболизиране на храната.
Това явление се нарича термичен ефект на храната.

Изследванията показват – термичният ефект на протеините е цели 20 – 30 %. При въглехидратите той е само 5 до 10 %, а при мазнините – от 0 до 3 %. Това означава, че между 20 и 30 % от калориите, приети с протеини, се горят от метаболизма ни в процеса на храносмилане.

Изберете правилните въглехидрати. Включете малки количества пикантност в храната. Приемайте много зеленчуци. Правете поне 30 минути кардио всеки ден. Само класическите аеробни упражнения обаче не стигат, не са достатъчни. Правете високо интензивни интервални тренировки.

Смейте се. Обичайте и бъдете любими. Ако правим всичко това мозъкът, сърцето, както и скоростта на нашия метаболизъм ще ни бъдат изключително благодарни!”, сподели Неделя Щонова.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.