Новини

След отварянето на кината: МК забрави климатизацията в залите, това може да е огромен проблем!

Венци Мицов алармира за голям пропуск на културното министерство, забравиха риска от климатичните инсталации в залите!

Днес стана ясно, че кината отварят врати. Както и библиотеките и галериите. Разбира се, при стриктно спазване на мерките против коронавируса и с допускане на едва 30% от общия капацитет на хора в залите.

Оказа се обаче, че културният министър не е догледал и е пропуснал нещо много важно. За което се сети и алармира музикантът и общественик Венци Мицов:

“Не бързайте да се радвате на отворените музеи, кина и галерии. Дяволът е в детайлите, които е хубаво да прочетем, преди да избухнем в неудържима радост.

Концерти с допустимост 30 процента от местата означава, че сред тях не са симфоничните такива.

Камерни – възможно е… Което означава, че сериозна част от артистите отново няма да имат работа.

Тук, в този случай няма виновни. Не обвинявам държавата в момента, защото COVID-19 още е сред нас. Но не е момента да се радваме, уви…”, заяви Венци Мицов.

След което обаче допълни нещо, за което дори културното министерство не е помислило. А това може да изиграе много лоша шега в тази сигуация.

МК не се е сетило, че климатизацията в залите може да е проблем… Има огромен проблем с нея. Там могат да се случат чудеса, при това не в добрия смисъл на думата…

“Най-после адекватен коментар. Хората реагират така, сякаш вирус в културните пространства не вирее. Освен това е много важно да се спазват следните мерки при посещение на тези институции: ползване на маски, дезинфекция на ръце и дистанция от два метра”, коментира Цвети Геновска.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.