Очаква ни солена глоба, ако не спазваме една от мерките срещу коронавируса

https://goreshto.net/novini/ochakva-ni-solena-globa-ako-ne-spazvame-edna-ot-merkite-sreshtu-koronavirusa/51351 Goreshto.net
Очаква ни солена глоба, ако не спазваме една от мерките срещу коронавируса

От днес на нарушителите ще се налага солена глоба за неспазване на мярката

[caption id="attachment_17657" align="aligncenter" width="365"]Солена глоба, ако не спазваме една от мерките Солена глоба, ако не спазваме една от мерките[/caption] Считано от днес, влиза в сила още една санкция за част от българските граждани. Санкцията е във връзка с неспазване на една от мерките за ограничаване разпространението на коронавируса. Ако пътувате в градския транспорт без предпазна маска, ви очаква солена глоба. Екипите на Центъра за градска мобилност и полицията ще следят за нарушители. Съвместните проверки започват от днес. Гражданите, които нарушават наложената мярка, ще бъдат сваляни принудително от средството на градския транспорт. Полицейски екипи ще оказват съдействие при нужда. На подстъпите към метрото ще бъдат разположени полицейски патрули. Те ще следят дали гражданите спазват наложената мярка за носене на предпазни маски. Законът предвижда глоба между 300 и 1 000 лева. На гражданите, извършили повторно нарушение, ще бъде налагана глоба в по-висок размер. Постепенно се възобновява и работата на градския транспорт по делнично разписание. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Градоначалникът поясни, че целта е да се избягва струпване на хора в градския транспорт. Фандъкова заяви още, че по заповед на министъра на здравеопазването маските в градския транспорт са задължителни. Тя отново призова всички граждани да използват защитни средства, докато пътуват в градския транспорт. Метрото ще функционира с намалено работно време. То ще осъществява дейността си по зимен график. Нощният градски транспорт в столицата няма да работи. Контрольорите в градския транспорт се връщат към обичайния си режим на работа точно след 1 седмица - на 18 май, пише pariteni.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.