България Новини

Извънредна ситуация в болницата в Ямбол заради Ковид-19: Не стигат лекари и сестри!

Извънредна ситуация в болницата в Ямбол, не достигат лекари и сестри!

В критично състояние е ямболската болница заради огромния брой заразени с Ковид-19. Клиниката има остра нужда от лекари, за да може да продължи с приема и на други пациенти, съобщиха от Би Ти Ви.

Болницата в Ямбол откри и трето отделение за прием на болни от коронавирус, в отчаят опит да се справят със ситуацията. За жалост обаче няма кой да работи в него, медиците не достигат.

Зам.-директорът на болницата, д-р Валентин Вълчев събщи, че за последното денонощие положителните проби за Ковид.-19 са 10. 8 от тях са на стационарни пациенти, а 2 са на амбулаторни карантинирани пациенти.

Жива случайност и голям късмет е фактът, че миналата вечер има само един нов пациент приет с коронавирус.

“Опасността категорично не е преминала. Затова помолихме областният щаб за още 5-6 медицински сестри. Така ще може да разкрием още едно допълнително отделение”, заяви д-р Вълчев.

Налице е предложение сестрите, работещи в детски градини и в детски домове, да бъдат насочени в областната болница. Разбираемо обаче те категорично отказват и се страхуват да са на първа линия в битката със заразата.

Единственият доброволец, който е изявил желание да помага в болницата, за момента е кметът на община Тополовград – Божин Божинов.

Източник: Блиц

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.