Ангелинка на Косьо Самоковеца прибра апетитен имот в центъра на София (Вижте схемата)

https://goreshto.net/novini/angelinka-na-kosyo-samokoveca-pribra-apetiten-imot-v-centara-na-sofiya-vizhte-shemata/51309 Goreshto.net
Ангелинка на Косьо Самоковеца прибра апетитен имот в центъра на София (Вижте схемата)

Ангелинка, вдовицата на Косьо Самоковеца, прибра жилище за над милион и половина

Дарения за милиони левове е получила вдовицата на Константин Димитров- Косьо Самоковеца, показа проверка на „България Днес”. В ролята на благодетели влизат родителите на Ангелинка, които безвъзмездно й прехвърлят огромен апартамент в центъра на София. Жилището е с площ от 217 квадратни метра и се намира на една от най-скъпите столични улици. В радиус от петдесетина метра са Президентството, множество хотели и бутици. Напук на кризата към днешна дата цената на квадратен метър на същата улица се търгува минимум за 3800 евро. По прости сметки апартаментът на Ангелинка струва над милион и шестстотин хиляди лв. Според запознати с дарението с него приключва окончателно документалното прехвърляне на богатството на Самоковеца в ръцете на вдовицата му. [caption id="attachment_17480" align="alignnone" width="365"]Ангелинка на Косьо Самоковеца Снимка: ХотАрена[/caption] Твърди се, че приживе Самоковеца успял да натрупа стотици милиони чрез ръководените от него контрабандни канали. Немалка част от сумите се отчитат на политическите му и полицейски покровители, но остатъка за него е повече от солиден. След като официално стана собственик на хотел "Замъка" край Самоков и на десетина парцели и имоти вдигнати от Константин Димитров, идва ред и на имота в София. Дълго време част от богатствата стояха на името на офшорни фирми заради делата за неплатени данъци и конфискация водени от държавата срещу Ангелинка като наследничка на покойния си съпруг. След множество перипетии вдовицата бе оправдана напълно. Нещо повече - тя дори заведе дело срещу държавата в Страсбург и го спечели. Магистратите и присъдиха обезщетение от 430 хиляди евро заради нарушено право на собственост на наследство от Самоковеца. Това позволи на Ангелинка официално да придобие фирмите останали от покойния й съпруг, чиято дейност носи солидни печалби. Само една от тях преди време обяви че е на плюс с над 2 милиона лева. Подобна е съдбата на Софийския апартамент. Първоначално той си вода на родна фирма, чиито собственик е офшорка. Няколко месеца по-късно скритите собственици със свое решение прехвърлят своите акции на родителите на Ангелинка. Твърди се, че преди да стане нейна собственост той е ползван от вдовицата на Самоковеца. Според слуховете Ангелинка наследява от покойния си съпруг и банкови сметки в чужбина. Говори се, че Ангелинка се е заела да увеличи богатството си. Тя започнала туристически бизнес малко преди кризата с коронавируса да затрие целия бранш . Чаровната дама има туроператорска агенция. Според сайта дружеството се занимава с организиране на бизнес семинари и екскурзии из екзотични дестинации.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.