Новини Шоубизнес

Ирина Тенчева проплака: Не може да отвори заведението си! (ето причината)

Ирина Тенчева не може да се възползва и да отвори заведението си на 6 май!

Половинката на продуцента Иван Христов – Ирина Тенчева е отчаяна и ядосана. А причината е, че не може да отвори ресторанта си “Иритуали” утре, след разрешението на правителството. И то, защото то е малко и няма градина:

“Отварят заведенията с градина. А тези без градина да ги закриваме ли или да ползвам градината у дома?

Сега е моментът общината да подаде ръка на малките ресторанти като моя, като разреши безвъзмездното ползване на тротоарите за летния сезон.

(Вече трети месец сме затворени, а аз не освобождавам екипа си, плащам осигуровки и данъци, трудови възнаграждения. Не се възползвам от противоречивата опция 60:40 и чакам, като всички… направих каквото ни призоваха да направим. Какво получаваме в отговор!?)”, заяви Ирина Тенчева.

Миг по-късно под поста й се включи Ваня Джаферович със следния доста красноречив коментар:

“Всичко е толкова противоречиво, че нямам думи просто. Можело да са максимум 4 човека на масата (демек едно семейство), но трябва да има разстояние между масите, както е по закон. Кой ще проверява дали хората на масата са семейство или не? Пълни глупости.

Защо да не работят и заведенията без градина, ако се спазват указанията. Повечето от тези заведения имат вентилация.

Също така е и със спортуването на открито. В закона така са го написали: “Заповедта на здравния министър допуска и упражняването на индивидуален спорт на открито, в т. ч. тенис, колоездене, лека атлетика, голф и др., при спазване на дистанция от най-малко 2,5 метра между отделните спортуващи.”

И други? Кои са тези други? Аз имам фитнеси и никой нищо не казва за бизнесите като нашия. Ние може да осигурим същата дистанция в нашите обекти. Мога да организирам тренировки на открито с треньорите ми, но не знам дали няма да ме глобят”, пише Ваня.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.