Новини

Доц. д-р Сотир Марчев разкри сигурен начин за усилване на имунитета срещу Ковид-19! (подробности)

Доц. д-р Сотир Марчев разкри как да засилим имунитета си!

Доц. д-р Сотир Марчев, който е директор на Клиниката по кардиология на Медицинския институт на МВР, разкри как да усилим имунитета си на 100% срещу заплахата от Ковид-19.

Той е категоричен, че хората трябва да спортуват, дори и вкъщи. Защото любителският спорт е нещото, което укрепва имунитета на 100%, категоричен е д-р Марчев пред БНТ.

По думите му този спорт се познава по две неща – първото е, че там човек не вдига тежести повече от неговото нормално тегло. А второто важно нещо е да спортуваме, докато се чувствате добре. Не бива да има болка, задушаване или стягане в гърдите и сърдечната област.

Преценяваме спортното си натоварване като извадим от 200 вашата възраст. Това е допустимата граница на пулса, обясни доц. д-р Сотир Марчев.

И разкри, че Ковид-19 не е толкова опасен за пушачите, колкото за хората с наднормено тегло.

Според него е от особено значение да се пази и психиката на пациентите – болни от коронавирус, но и на здравите хора. Болниците са полупразни точно, защото хората ги е страх и това ще породи проблеми, счита лекарят.

И съветва да се храним полезно и здравословно за организма си като първо трябва да наблягаме на плодовете и зеленчуците, а след това на варивата, киселото мляко и пълнозърнестия хляб. Това ще помогне на сърцето, мозъка и имунната ни система.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.