България Новини

Делян Пеевски: Да помагаме на хората, един народ сме! (депутатът дари вече над 2 млн. лв.)

Делян Пеевски дари над 2 милиона лева за борбата с коронавируса у нас!

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е най-големият дарител в битката с коронавируса у нас. Пеевски е направил ново целево дарение за медици, борещи се с вируса на първа линия.

След като в сряда Нова телевизия съобщи, че той е превел 101 000 лева на „Пирогов“ за 41 медицински лица – лекари, медсестри, санитари, вчера медията оповести, че е дарил нови 200 000 лева, отново целево. Те са за 48 лекари, медсестри, лаборанти и санитари, работещи във ВМА, цитира Монитор.

Междувременно областният лидер на ДПС в Сливен – Мустафа Мустафов, обяви, че депутатът е направил дарение и за медицинския персонал на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”.

„Г-н Пеевски дари 100 бр. защитни шлемове в помощ на работата на медиците в областната ни болница”. Ние сме му изключително благодарни за съпричастността и подкрепата, което изразихме и в благодарствено писмо от името на Областния съвет на ДПС – Сливен, изпратено до пресцентъра на ПП ДПС“, съобщи Мустафов.

Пред ПиринПресс пък кметът на община Белица Радослав Ревански разкри, че към момента над 35 болници в страната са получили дарения от Делян Пеевски под формата на респиратори, облекла за многократна употреба, предпазни шлемове, бързи тестове, пари по банкови сметки.

„Лично аз се заех с дарителската кампания на г-н Пеевски, като за болниците в Пиринско са осигурени защитни облекла за многократна употреба, по 50 бързи теста, както и хиляди маски за рискови групи, за болници, общини и държавни институции, не само в благоевградски район но и в цялата страна“, допълни кметът.

Като разкри, че Пеевски му е казал: “Да помагаме и бъдем близо до хората, един народ сме”.

По-рано тази седмица стана ясно, че само като даренията на Делян Пеевски за Министерството на здравеопазването, „Александровска“, „Пирогов“, ВМА и 18 болници в страната са за над 2 млн. лева, с което той зае челното място в дарителската кампания по цялата страна за битка срещу разпространението на коронавируса.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.