България Новини

Калин Терзийски заподозря ген. Мутафчийски в лъжа?! (ето какво разкри)

Калин Терзийски хвана някои несъответствия в думите на ген. Мутафчийски!

Писателят Калин Терзийски направи неочаквано изказване в мрежата преди броени часове. В него той говори за разминаване и несъответствие в думите на ген. Мутафчийски. Ето какво сподели Терзийски:

“Все повече у мен се развива съмнението, че става въпрос за извънредно мащабна манипулация. Не в български, естествено, а в световен мащаб. Която, очевидно, цели нещо извънредно голямо и нечестиво!

Чета непрекъснато интервюта на “очевидци” и т.н. – те са пълни всъщност със съвсем същите клишета, които присъстват и в официалните изявления на “органите на системата”.

Медицински сестри, работещи в малък италиански град, примерно, говорят за “положението в Северна Италия”, все едно са експерти по епидемиология и статистика. Всички думи обаче са изпълнени с невероятно тежък, типично пропаганден патос.

И никога не се забравя на фона на патоса да се споменат основните послания, а те са винаги свързани с ограничаване на активностите и свободите на хората.

И последно, пораждащо съмнение: преди три седмици генерал Мутафчийски говореше за обикновена респираторна инфекция. Говореше с обичайния език и терминология на лекар-хирург.

След това изведнъж лексиката му се промени извънредно силно, той спомена “напада ни с невиждана в историята ярост”. Което определено в никакъв случай не са думи на лекар и хирург, а на пропагандист.

Интересен детайл е, че ако гледаме интервюто, в което доктор Мутафчийски за първи път спомена “невиждана в историята ярост” – той погледна за да прочете точния израз в документа, който държеше.

Този израз беше написан там. Интересно е защо един генерал трябва да прочита едни литературни метафори от даден му лист?

пп В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ИСКАМ ДА ОМАЛОВАЖАВАМ ОПАСНОСТТА. НО Е ВАЖНО ДА ИМАМЕ ОЧИ – И ДА МИСЛИМ – ЗА КАКВА ОПАСНОСТ СТАВА ВЪПРОС! И КОЕ Е ПО-ОПАСНО – ЕДИН ВИРУС, УБИВАЩ 3 ПРОЦЕНТА (КОЕТО ОЧЕВИДНО, АКО СЕ НАПРАВЯТ ТЕСТОВЕ НА ЦЕЛОКУПНОТО НАСЕЛЕНИЕ, ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ИЗВЪНРЕДНО ЗАВИШЕН ПРОЦЕНТ) – ИЛИ УНИЩОЖАВАНЕТО, ВЕРОЯТНО – УМИШЛЕНО -НА ЕДИН ДЕМОКРАТИЧЕН РЕД?”, пита Калин Терзийски.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.