България Новини

Икономистът Каролев изригна в защита на шефа на Уолтопия и дарението му! (виж тук)

Владимир Каролев подкрепи Ивайло Пенчев в решението му!

Икономистът Владимир Каролев е един от малкото, които подкрепиха бизнесмена Ивайло Пенчев за дарението му. Както знаем, той заяви, че ще дари над 200 000 лева на Александровска болница, с които да се закупят обдишващи апарати за коронавируса. Но той и неговите близки и служители щели да ги ползват с предимство.

Народът изригна, а днес болницата върна дарението му с думите, че не дели пациентите си. Ето какво обаче заяви Каролев в защита на Пенчев.

“Вчера поздравих Ивайло Пенчев, за дарението, което направи под условие за Александровака болница с ръкопляскане под негов пост. Десетина души (трима от тях с псувни и какви ли не ад хоминем обвинения по мой адрес) казаха, че не са съгласни.

Но имаше и 5 души, които съдейки по написаното от тях на стените им като образование (юрист, учител, биолог), би трябвало да разбират защо деянието на Ивайло Пенчев е полезно не само за служителите му, но и за останалата част от обществото.

Та реших да обясня защо решението на Пенчев да направи дарение под условие е по-полезно за обществото, отколкото ако не беше направил такова дарение. И дано директорът на Александровска болница преосмисли решението си да не приеме това дарение.

Първо, даже само един човек, който не е служител на Пенчев да спасят тези медицински уреди, това също би било полезно, не само за неговите служители, но и за човек, който не работи в Уолтопия. Разбира се имайки предвид, че работещите в Уолтопия са сигурно 0,001 % от населението на България, то само 0.001% от спасените от тези уреди ще са негови служители. Останалите 99.999% няма да са негови служители.

Второ, поради невъзможността един човек да се погрижи за всички хора, е нормално той да се погрижи първо за близките си (в случая служителите си). Окей, има много, много малко хора по света, които биха избрали да помогнат на чужд човек, даже и да трябва да жертват близък.

Не знам дали има и 0.000000000000000001% от населението на света, което при опция да спаси живота на близък, вместо на непознат, би помогнал на непознатия. Така, че и икономическата и социалната логика ясно показват, че деянието на Пенчев е по полезно, отколкото ако не беше предложил такова дарение.

И всеки който не го разбира или не се замисля достатъчно или по някаква причина не харесва Ивайло Пенчев, мен, себе си или жена си/мъжа си, поради което се изказва негативно за това деяние на Пенчев. За което отново от мен поздравления”, заяви Владимир Каролев.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.