Извънредно: Двама българи с коронавирус! (пълни подробности)

0

Двама българи с коронавирус обяви д-р Ангел Кунчев!

Двама българи са с положителни проби за коронавирус. Това обяви преди минути главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, цитиран от БНР. Сънародниците ни са били в един и същи полет с болни от вируса от Доха до Сидни.

Самите те са дали проба в Сидни, но към момента не е ясно къде точно се намират. Ще бъдат издирени по най-бързия начин, макар според Кунчев да е малко вероятно да се намират у нас.

Той потвърди, че ако все пак са тук, ще бъдат открити, за да дадат проби за изследване. Новината разбуни духовете в мрежата и на фона на масовата истерия, се появиха и първите иронични коментари. Един от тях е на журналистката Лияна Панделиева:

“Ей, доживяхме! Имаме си българи с коронавирус! Честито да ни е! То са светкавици, то са шокчета!

Е – в Австралия са българите, ама са наши хора! Сега обаче тея австралийци да не земат да ги броят за свои случаи? Наши са си, пък! Ше им пратим совалка и да ги посрещнем с почести във Военна болница!

Журналисти в антирадиационни костюми протягат микрофони:

“Какво е усещането да сте с коронавирус?”
“Кой носи отговорност за заразяването Ви?”
“Близките Ви как приеха новината?”
“Очаквате ли да умрете?”

Абе шегата настрана, но ако тези хора имат близки в България, да се заключват бързо, щото още тази вечер ще почнат репортажи:

“Намирам се пред входа на дома, където до преди 15 години е живял човекът Хикс, който сега е с диагноза коронавирус в Австралия. Близките му отказаха да застанат пред камерата ни с мотива, че нямаме мокри кърпички да почистим микрофона”, саркастично коментира Лияна Панделиева в мрежата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.