България Новини

Людмила Филипова ужаси: Контролът към коронавируса е слаб у нас! (виж тук)

Людмила Филипова разказа за наблюденията си от летище София!

Писателката и пътешественичка Людмила Филипова разтърси мрежата с информация за коронавируса и мерките, които се взимат или не се взимат за него у нас. Ето какво сподели тя:

“Аз днес на летище София. “Вейдър” стайл. Летище, в което за седмица влизат стотици от Италия, десетки от Китай и Азия, и стотици съмнителни други от всякъде и не се проверяват щателно. Контролът към коронавируса е слаб у нас. Разбираемо.

Не се правели тестове у нас профилактично чух днес – е, как пък във Франция се правят ежедневно за превенция преди проява на симптоми?! Истината е, че у нас налчните тестове са много ограничени. Явно ще се оправяме сами.

Постарах се да си намеря и скъпа маска, но вършеща по-добра работа от медицинска. Медицинските се сменят на 2 часа и нямат гаранция/ и че изолира. А и ги няма вечер по аптеките.

Сега точно предпазването на Света от епидемията е в пика си и зависи в Най-голяма Степен от личната ни дисциплина, хегиена, познание за проблема и изолация. Моите морални ограничения ме карат да правя всичко по силите си!

Но все още е пълно с аяляци, за които ситуация е: “абе к’ва е тая “корона” и кви са тия маски… е проблем! “Я пий казват,,кви маски.” Но аз мисля да дам поне моя морален и здравен отговор и пример към ситуацията и да ви помоля за лична дисциплина: маски, изолации при съмнения и карантина при находка и симптоми.

24 дни е инкубационният период. Не се знае кой ще е следващият “Нулев” пациент и заразен в ЕС държавите. И смърт. Може да е до дома ни!…

Мийте си ръце, избягвайте лични контакти и масови събития, не си пипайте лицето, не общувайте без маски с хора със симптоми и по летища, не яжте неизпечено месо. И т.н.

Ако нямате маска, а ви се налага сложете на носа и устата си плат/шал. Възхитена бях, че 50% от хората по летищата бяха с маски и то добри! При симптоми – звънете на лекар – не ходете по кабинети и носете маски!”, заяви Людмила Филипова.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.