България Новини

Светльо Витков: Политиците обичат да се снимат до Апостола, нямат свян!

Светльо Витков с остър, но истински коментар в Деня на обесването на Левски!

Днес, в деня на 147 години от обесването на Светинята Васил Левски, маса политически лица поднесоха венци и се поклониха пред паметниците на Апостола из цялата страна.

Доколко действията им са искрени или подбудени от лицемерие обаче, е друг въпрос. На който Светльо Витков от “Хиподил” даде своя отговор:

“Васил Левски

На този ден честваме смъртта на Левски и преди да се влея в реката от патетични слова и преклонение, бих искал да споделя следното:

Как е умрял Васил Кунчев – Левски и за какво се е борил в живота си, трябва да знае всеки, считащ се за българин. Когато един герой се превърне в светиня, част от хората го приемат за символ и това им е достатъчно.

Достатъчно ли е да само да се прекланяме или трябва да потърсим откъде е запален огънят, който го е повел към делата и смъртта му, за го превърнат в символ на свободата и саможертвата?

Да потърсим, за да се опитаме да разберем, всеки сам за себе си, за какво се бори и има ли право да закача на стената си портрет на Левски.

Политиците ни обичат да се снимат на фона на Апостола. Да поднасят цветя на паметника и да държат речи…

Човек, който има някакъв свян, трябва само да остави цвете, да замълчи и да сведе глава пред Дякона. От уважение пред делото и смъртта му, но и от сравнението със собствените си дела.

Поклон!”, написа в профила си в социалната мрежа Светльо Витков.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.