Явор Дачков за Оскарите: Такива халтури някога ги бичиха в заводите за 8 март! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/yavor-dachkov-za-oskarite-takiva-halturi-nyakoga-gi-bichiha-v-zavodite-za-8-mart-vizh-tuk/51106 Goreshto.net
Явор Дачков за Оскарите: Такива халтури някога ги бичиха в заводите за 8 март! (виж тук)

Явор Дачков взриви с коментара си за Оскарите!

Явор Дачков взриви мрежата с остър коментар за Оскарите. Предаваме думите му без редакторска намеса, а коментарите и мненията оставяме на вас:

"Експозе за Оскарите в стил Юлиян Вучков (дон Педро, дрънка щедро на едро), Бог да го прости, но ме тегли да го споделя. И не е иронично: Корейският фаворит "Паразити" е дебилен и инфантилен филм. Битова комедия от типа на "Топло".

Елементарна история с корейско суши за звезди. Потиснат съм, че има толкова огромен успех. Не съм потиснат, потресен съм. Триумф на победилото социалистическо забавление. Такива халтури Калоянчев, Парцалев, Мутафова и Никола Анастасов ги бичиха в заводите за осми март. Хоакин Финикс с маска на палячо - маниерно, лесно и патетично (което на английски се превежда с думата "жалко"). Комикс със социалистически патос. Хората са лоши, защото средата е лоша. Ако средата се поправи, хората няма да са лоши. Не може да получава награда актьор, който играе с маска от куклен театър. А и Хоакин Финикс е лишен от чар, който компенсира с амбиция. Ще се скъса, за да направи роля, което му личи и го дисквалифицира от голямата игра. Той си има излъчване на несимпатичен маргинал, което в киното е куц кон. "Жокера" е инфантилен филм. Комикс за пуберитети. И Рене Зелуегър получи Оскар за най-лесната роля на имитаторка - дрогирана Джуди Гарлънд. Няма предизвикателство, освен да подражаваш и имитираш. Нещо като буфосинхрон. Филмът е слаб и негледаем, а тя е досадна в амбицията си да е отслабнала и драматична звезда - наркоманка. Скука и предвидимост до края от първата минута на появяването ѝ. Равненка. Както са повечето днешни актьори. Не могат да изненадват, но се напъват да покажат какво носят в душата си. Просто да им затъкнеш чорап в гърлото, както казваше Уди Алън за певиците. Тарантино не е направил нищо друго освен вариации на Криминале, което беше добро за времето си. Другото са маниерни глупости, точно толкова неприятни, колкото и собствената му семпла физиономия. Пукотевици, кетчуп за кръв и готини пичове, които не са в мейнстрийма, както той си го представя. Може да се отделят петнайсет минути на това. Джоджо Рабит - дебилен, Ирландецът - да си прережеш вените от скука. Де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши - нелепи карикатури на самите себе си. Всичките с ботокс в устата, главата и сърцето. Де Ниро е застинала маска в изобличение на Тръмп, което е стряскащо, защото е така много преди Тръмп да стане президент. Бутафор на лицедействието. Нищо общо с носталгичната и поетична роля на гангстер от "Имало едно време в Америка". Скорсезе, напълно дал фира и направил римейк на всичките си скучни като веждите му филми в живота. Цялата церемония на оскарите беше като сцена от Гогол и Булгаков - свински зурли вместо лица и красавици с напъваща плесен по гърба под формата на татуировки. Глупави шеги и още по-глупави награди. Диаболично по комиксов тертип от Холивуд. Съжалявам, че най-баналният филм в стил олд фешън, с най-добра игра не взе нищо, а заслужаваше - Брачна история", категоричен е Явор Дачков.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.