Новини

За изчезналите баща и син в планината… (още подробности)

Историята с изчезналите баща и син в планината породи множество въпроси!

Трагедията с изчезналите в планината баща и син, които така и не бяха намерени, породи множество въпроси. Повечето от които, за жалост, остават без отговор. Ето как виждат въпроса адвокатът Тодор Кръстев и журналистката Соня Колтуклиева:

“От стената на Тодор Кръстев: “Покрай историята с баща и син загубили се, а най-вероятно, за съжаление и загинали в подножието на връх “Ботев”, отново си мисля за личната отговорност на всеки един от нас.

Тръгнали посред зима, облечени неподходящо, по маратонки, отделили се от основната група и т.н. Ами, че това си е опит за самоубийство при тях. За съжаление, май завършен.

Ами компанията на хижа “Върховръх” над Перущица. Забили се там с бебето си да празнуват, при положение, че няколко дни по-рано се съобщаваше за обилен снеговалеж. А там завали ли само с верижна машина се пробива път.

И какво излиза, каква е логиката им: ние да си правим кефа, а после други да мислят как да ни оправят и спасяват, за което се ангажират техника и две дузини спасители и доброволци. А на всичко отгоре и с претенции. И примери в тази посока бол.

Сега, ако сме нормално общество трябва да им се представят разходите за осребряване на “спасяването” им, както поне се обяви, че ще се постъпи с онези две семейства, които бяха решили да си правят автопоход от “Бузлуджа” до “Шипка” по Коледа.

Пренебрегвайки огромните табели, че пътят е затворен и трябваше да бъдат теглени до Казанлък със снегорини на военните.”

*** Аз добавям по темата една история за сърфист-маниак, тръгнал да сърфира в пика на Storm Ciara, който за малко да предизвика смъртта на спасителите си”, допълни Соня Колтуклиева.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.