България Новини

Светльо Витков взриви с думите си за протестите! (виж тук)

Светльо Витков има странно виждане за разгорелите се протестни действия в столицата!

Фронтменът на Хиподил и кандидат политик Светльо Витков взриви мнозина в мрежата с думите си за вчерашните протести. Ето какво заяви той преди броени минути:

“На протест се отива или угнетен, или предплатен, или обезводнен!

Вчера разбрах, че движение “Възраждане” на варненеца г-н Костадинов е повело протест в София, под предлог – водната криза в Перник, с искане на оставка на правителството…

Да, перничани са прецкани, но проблемът е в това, че оставките не го решават. Едно е да предложиш вариант и да настояваш да се разгледа и приеме, друго е да искаш да трупаш политически дивиденти от чуждо страдание…

Затова и считам, че политическите партии нямат място в граждански инициативи и протести. Политически протести се организират срещу преки решения и действия на трите власти, нарушаващи граждански права и свободи.

В случая с Перник, това е или следствие на липса на административен контрол, или злоумишлено деяние, което тепърва трябва да се разследва.

Протести от друго естество – не са политически и партиите нямат място в тях. Като например в протести на браншови организации, на синдикати и граждански сдружения и други.

Когато граждански протести преминат в политически – се губи общественото одобрение и силата им намалява. В този смисъл понякога затова се и намесват политически партии в тях. Когато протестите се разраснат до национални, тогава партиите се включват задължително да ги „яхнат”.

Колкото до кризата в Перник: считам, че най-бързото и добро решение не само за Перник, но и за всички, не е в ръцете на сегашното правителство, а по-скоро в тези на майката природа.

Ако погледнем прогнозата в АccuWeather: февруари е доста безводен, но още в първите дни на март ще започне продължителен дъжд и сняг в Перник. През април ще се топят снегове… което означава, че най-късно края на март или началото на април водната криза в Перник ще приключи. 50 – 60 дни.

Аналогично е с мръсния въздух в София. Каквито и мерки да предлага общината… вятър, слънце, дъжд, сняг и температура са тези, които гонят мъглата от софийска котловина.

Перничани резонно търсят сметка за виновните за кризата, но в крайна сметка… най-важно е тя да приключи и да не се повтаря. Както и това да не е повод за увеличаване цената на водата за софиянци или вдигането на местни данъци и такси”, взриви преди минути Светльо Витков.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.