Горещо Новини

Лияна Панделиева изригна срещу кошмара в Перник! (още подробности)

Лияна Панделиева описа прекрасно адската ситуация в Перник!

Журналистката Лияна Панделиева скочи срещу кошмара на безводието в Перник. Тя взриви потребителите с коментара си преди броени часове:

“Днес, в рамките на един ден, опитах да преброя колко пъти ползвах вода. Стигнах до 70 и се обърках. Освен обикновеното миене на ръцете и ползване на банята и тоалетната, трябваше да сготвя.

Около 20 пъти поне си изплакнах пръстите, измивах току що ползван нож, лъжица, вода изкипя върху плота на печката и я попих, а по-късно пак го лъснах.

Направих толкова несъзнателни движения при които вода е нужна за три-пет секунди, че там напълно изпуснах бройката.

След вечеря ядохме портокали и веднага измихме полепналите си от сока ръце. Изплакнах чиниите от вечерята и ги подредих в миялната. Ах, да, ако искам, мога веднага да пусна и миялната.

Оказва се, че над 100 хиляди души просто са изтеглили късата клечка и нямат право да изберат дали да готвят едно или три ястия, само защото живеят в Перник…

И не могат да разчитат на такива прости неща, като да си изплакнат пръстите от портокал или лъжицата – от червен пипер. О, перничани просто са престанали да ядат портокали – за по-чисто.

Водата не значи само първична хигиена и напояване, а избор на храна и начин на приготвянето й!

Това, което се случва едва на няколко километра от столицата на държава в ЕС, е реална хуманитарна криза! Криза, породена от некомпетентност, наглост и безхаберие. Отчаянието е подобно като това в бежански лагер на остров Лесбос, например.

В други държави подобни казуси раждат истинска Ерин Брокович”, разгневи се Лияна Панделиева.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.