Лияна Панделиева изригна срещу кошмара в Перник! (още подробности)

0

Лияна Панделиева описа прекрасно адската ситуация в Перник!

Журналистката Лияна Панделиева скочи срещу кошмара на безводието в Перник. Тя взриви потребителите с коментара си преди броени часове:

“Днес, в рамките на един ден, опитах да преброя колко пъти ползвах вода. Стигнах до 70 и се обърках. Освен обикновеното миене на ръцете и ползване на банята и тоалетната, трябваше да сготвя.

Около 20 пъти поне си изплакнах пръстите, измивах току що ползван нож, лъжица, вода изкипя върху плота на печката и я попих, а по-късно пак го лъснах.

Направих толкова несъзнателни движения при които вода е нужна за три-пет секунди, че там напълно изпуснах бройката.

След вечеря ядохме портокали и веднага измихме полепналите си от сока ръце. Изплакнах чиниите от вечерята и ги подредих в миялната. Ах, да, ако искам, мога веднага да пусна и миялната.

Оказва се, че над 100 хиляди души просто са изтеглили късата клечка и нямат право да изберат дали да готвят едно или три ястия, само защото живеят в Перник…

И не могат да разчитат на такива прости неща, като да си изплакнат пръстите от портокал или лъжицата – от червен пипер. О, перничани просто са престанали да ядат портокали – за по-чисто.

Водата не значи само първична хигиена и напояване, а избор на храна и начин на приготвянето й!

Това, което се случва едва на няколко километра от столицата на държава в ЕС, е реална хуманитарна криза! Криза, породена от некомпетентност, наглост и безхаберие. Отчаянието е подобно като това в бежански лагер на остров Лесбос, например.

В други държави подобни казуси раждат истинска Ерин Брокович”, разгневи се Лияна Панделиева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.