Лияна Панделиева шокира с различна гледна точка: Пожарите в Австралия са нещо нормално!

0

Лияна Панделиева представи и втора гледна точка по темата за пожарите в Австралия!

Пожарите в Австралия са тема номер едно от дни в мрежата. Но журналистката Лияна Панделиева преди минути шокира мнозина с втора гледна точка. Ето каква е тя:

“500 милиона убити животни от пожарите в Австралия. Половин милиард звучи още по! Ужас, апокалипсис сега!

Най-благодатното на подобни съчинени новини е, че авторът им не може да бъде хванат за топките и оборен. Няма как. (подходът поразително прилича на статистиката в българския туризъм)

Някой тръсва цифра и се почва: ама това са половин милиард без буболечките; ама те са всъщност много повече.

Някой хванал някакъв математически модел, заложил Х животни на квадратен нещо си и умножил, а после утроил и ето – новина.

Според мнозина, лошото човечество е виновно. Ами то и медицината е виновна – ако не беше тя да поддържа живота на стотици милиони ежедневно, които иначе трябва да умрат по силата на природните закони… Без медицината щяхме все на 3 милиарда човечество да си стоим.

Тежка и болезнена е мисълта за умиращите невинни твари и това е жестока трагедия дори заради ужаса и болката на живинките. Отделно е ужасът на хората, личните им загуби, здравните проблеми от дима.

Огромни естествени пожари избухват ежегодно и в саваните на Африка и изпепеляват и природа, и животни, но поради ненаселеност, там не ги отразяваме, ако журналист на ВВС не ги снима случайно.

Ежегодно в Африка само от жажда и глад умират по 4,5 млн. деца до 5 годишна възраст. Представете си какъв кадър става, ако съберем телцата им на купчина. И после – рев и ругатни по човечеството.

Австралия не само на шега е наречена Down Under. В продължение на много, много години там са изпращани най-свирепите престъпници – отдолу, в лошата част на света.

Сещате ли се, че пак там преди няколко седмици изригна вулкан и умряха 18 човека. Но за тях нищо не се чу като жалейка – ми па да не са ходили, бе!

Климатът в Австралия е бил винаги тежък, там живеят най-отровните сухоземни видове, там се срещат свръх екстремни температури.

Някой пита ли се защо няма подобни проблеми в Нова Зеландия? Е, да, но ги удари страшно земетресение, а само преди два дни – едно от пета по Рихтер.

Настоящите пожари са същото по същество явление като вулкан или земетресение, но ние наивно си мислим, че докато вулкан не се гаси, огнена буря – може”, взриви Лияна Панделиева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.