България Новини

Корнелия Нинова през сълзи: Ето как се сбогува със Стефан Данаилов! (виж тук)

Днес България се сбогува с великия Стефан Данаилов, Корнелия Нинова разплака всички!

Преди по-малко от час приключи поклонението пред големия Стефан Данаилов, който ни напусна на 27 ноември. Само дни преди да навърши 77 години, Мастъра си отиде от света и се събра със своята половинка в живота Мария.

Буквално хиляди хора от цялата страна се стекоха пред сградата на Народния театър, за да изпратят любимеца си в последния му път. Там бе и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която трогна всички с думите си:

“Изпратихме една вселена от талант, красота , любов и мъдрост. Стефан носеше доброта в себе си и я раздаваше на другите. Винаги съпреживяваше болките и страданията на останалите като свои. Беше добър човек, почтен и широкоскроен.

За нас е вдъхновение, опора и сила. Ние, българските социалисти, загубихме своя духовен водач, осиротяхме. В ключови моменти за БСП и България той спокойно и с мъдрост даваше верни решения и чертаеше път за десетилетия напред. И ние го следвахме.

Стефан е политик с достойнство. Остана верен на себе си и на идеите си. В последните си дни, в болничната стая, той ми каза: “не плачи, каквото и да се случи с мен, продължаваме заедно”. И е прав.

Въпреки смъртта, където и да сме, каквото и да правим, ние ще го носим в едно съкровено място в душите си. Заедно сме. Поклон пред великия, недостижимия и незабравимия Стефан”, през сълзи заяви Корнелия Нинова.

Тя отново не сдържа емоциите си и говореше с треперещ глас. Президентът Румен Радев, както и целият политически, културен и светски елит отдадоха почит пред незабравимия Стефан Данаилов.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.