България Новини

„Стъклена любов“ на Мая Цанкова ще плени любителите на изкуството в началото на декември

Мая Цанкова ще има възможността отново да покаже на своята аудитория таланта си

На 04.12.2019 г. от 19:00 часа галерия „Финес“ ще отвори врати за картините на художничката Мая Цанкова. Това ще се случи посредством специална изложба, озаглавена „Стъклена любов“.

В нея са включени над 40 живописни творби, подбрани със смесена техника специално за тази експозиция. Очакванията на изкуствоведите са огромни.

Мая Цанкова прилага любовта си към живописта не само в картините си, но и като интериорен дизайнер. Тя се занимава с това от години, при това доста успешно.

Средното си образование художничката получава през 1996 г. в Националната Художествена Гимназия за изящни изкуства „Илия Петров, под ръководството на Димитър Стефанов. Шест години по-късно завършва „Изкуство на книгата“ при проф. Румен Скорчев във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

В същността на творчеството на Цанкова е човешката фигура, нейните състояния, породени от всичко, което ни заобикаля.

Изложбата „Стъклена любов“ носи това име неслучайно. В творбите си авторката се стреми да изведе на преден план темите за силата на любовта, крехкостта на човешките взаимоотношения като източник на това колко важно е да съхраним добротата в душата си.

Любителите на изкуството ще имат възможност да видят всичко това на 04.12.2019 г. в галерия „Финес“, гр. София от 19:00 часа.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.