България Новини

Лияна Панделиева взриви с разкритие за трагедията с опожарената къща в Масларево!

Лияна Панделиева направи разкритие, което е от огромно значение не само в конкретния случай!

Журналистката Лияна Панделиева взриви мрежата след трагедията с опожарения дом на семейството от село Масларево. Хората остават на улицата и то посред зимата, защото нямат пари да поправят рухналата си къща.

Ето какво обаче заяви Панделиева и е напълно права. Думите й са важни за абсолютно всеки човек, защото никой не е застрахован:

“От новините: тъжна история на семейство в село Масларево, чиито дом изгорял напълно, докато били на гости на близки. Сега нямат нищичко, а зимата вече започна. Нямат обаче и застраховка на дома си.

Националната липса на култура в застраховането неизменно ни изправя пред личните истории на хора, които нямат ресурс да се справят сами след нещастие, а добри съседи им дават малко дрехи, малко одеяла.

Застраховките срещу пожар, наводнение и природни катаклизми на дома обикновено са по-евтини от тези за пълно каско за автомобил.

Когато се случи нещастие, това е разликата между събирането на дребни предмети от съседите и процедура, която ще им върне живота на хората в обозримото бъдеще.

И преди някой да ми каже как “хората нямат пари”, нали е ясно, че не може да си направиш ремонт на цялата къща, но да не разполага с 35 лв. за застраховка! И 100 лева да са! Построяването на коя къща ще струва 100 лева?

Преди няколко дни писах за трагедията на българин, който пострада тежко по време на туристическо пътуване в Кабо Верде – отново без здравна застраховка. Не защото няма пари, а защото липсва такава култура.

Трябва, просто трябва да се мисли за трудните моменти в живота!”, категорично заяви Лияна Панделиева.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.