Горещо Новини

Лияна Панделиева откри нещо неподозирано в дома си! (виж тук)

Лияна Панделиева попадна на неподозирана находка в дома си!

Журналистката и пътешественик Лияна Панделиева се натъкна на нещо неподозирано в собствения си дом. Ето какво е то и каква буря от чувства предизвика в нея:

“Знаете ли къде е детската ви съкровищница?

Подреждах някакви кутии в килера – вечната ми потребност всичко да е в супер порядък. И когато отворих голямата синята кадифена кутия, натрупала белезите на своето дълголетие, времето просто спря.

Съкровищницата ми се крие в някаква праисторическа кутийка от обеци (предполагам), сложена в синята. В кутийката са прибрани някакви марки, които получих като подарък на пионерски лагер за рецитация на стихотворение; бръснарско ножче, което татко ми даде, за да си трия фино и точка по точка грешките в тетрадката с беловата на домашното; Отчупен винт, който държеше странично една етажерка, върху която стояха цветния телевизор JVC (тази марка дали съществува още?) и двукасетъчния JVC.

Не знам защо, но точно от тези рафтове отскочих, винтът се счупи, рафтовете паднаха и всичко се стовари на земята. А после, след като нашите взеха решение първо да проверят дали техниката работи, а после да ме убиват, всичко си работеше! Благодаря ти, JVC!!!

Там е скътана миниатюрна раковинка от плаж в Либия, която сграбчих в опита си да изплувам, повалена и търкаляна от голяма и силна вълна. Приятелка на семейството ме извади полуудавена, но в ръката ми беше раковинката.

Пазя си значката-награда от първото преплуване на Дунав – била съм на 13. В едно село непознато момченце ми направи миниатюрна свирка от клонче. От десетилетия не свири, но си е там. Ревниво пазя и първата ми играчка от шоколадово яйце.

Най-хубавото е, че нито един крадец не се интересува от такива безценни съкровища! А те топлят, дори за малко да ги подържиш на дланта си”, спомни си Лияна Панделиева.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.