България Новини Свят

Драмата на Макрон е, че Франция отдавна я няма! (виж кой заяви това за президента)

След изказването на Макрон настана истински ад!

Изказването на президента на Франция Макрон, че българите и украинците не са желани в страната, настана истински кошмар. Дни наред това е най-обсъжданата тема у нас, а ето какво заяви и скандалният журналист Васил Петев:

“В свят на специалисти, специалистите са мъртви. Затова смея да твърдя, че “кебап” е думата.

Уличките зад Операта, а и не само там, целият Монпарнас и “лудите му години” са само романтична история, няма го Ърнест, няма ги Скот и Зелда, има само Кебап.

Драмата на Макрон е драма на прословутия френски шовинизъм, който днес е в конфликт със самия себе си. Кой съм аз? Кого мразя? Кебапът, като национална кухня, представителния си футболен тим, или липсата на наследство? Защото деца не се раждат с “любов по френски”. Последното Макрон най-добре го знае.

Франция е безпомощна държава, не като икономика, а като дух. Земята на подредения Монтен, на бунтуващия се Сартр, на пияните гении около Сена, тях ги няма. Дори района около Сакре Кьор е пълен повече с японци, отколкото с изкуство.

Всъщност, Макрон донякъде е прав, българските и украински банди са неприятна компания, няма спор, но истинската драма на дома му, не е в тях. Тя е в “цветното пране” на Дьо Гол и мароканският кус-кус, който той донесе на връщане към Париж.

Кус-кус и кебап, който Франция и Германия въведоха, като културен стандарт в кухнята си. Затова сега в Берлин има повече турци, отколкото етнически германци, и затова сега във Франция е тъмно като в африканска задница.

Това е само мнение. Мнение на човек, отдавна изключил Франция, като любопитна дестинация. Мнение, не на обиден българин, а на натъжен жител на Европа.

Франция наистина отдавна я няма. Питайте жълтите жилетки”, заключи журналистът Васил Петев.

French President Emmanuel Macron speaks during a media conference at an EU summit in Brussels, Friday, Oct. 18, 2019. After agreeing on terms for a new Brexit deal, European Union leaders are meeting again to discuss other thorny issues including the bloc’s budget and climate change. (AP Photo/Frank Augstein)

 

 

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.