Ирина Тенчева: В Истанбул ядеш миди и сандвич за 4 лева! (още разкрития)

https://goreshto.net/novini/irina-tencheva-v-istanbul-yadesh-midi-i-sandvich-za-4-leva-oshte-razkritiya/50883 Goreshto.net
Ирина Тенчева: В Истанбул ядеш миди и сандвич за 4 лева! (още разкрития)

Ирина Тенчева се влюби в Истанбул и се превърна в импровизиран гид!

Половинката на Иван Христов - Ирина Тенчева се влюби в Истанбул, макар да прекара там едва пет дни. Тя е толкова очарована, че се превърна в импровизиран гид за последователите си и разкри интересни факти за града:

"Да изядеш Истанбул за 5 дни! Миналата седмица преди да отпътувам за Истанбул се обърнах към приятелите тук, за да ме насочите как най-добре да вкуся от този град.

Обещах да “върна жеста” и ето първи пост по темата с работно заглавие ИЗЯЖ ИСТАНБУЛ ЗА ЧАС. Ако имате само час-два и или пристигнете привечер след 6 часа път( да, шофирах до там и изобщо не е толкова страшно), без колебание ви препоръчвам да похапнете под моста Галата. Започнете с дузина долма миди направо от тенекиените подноси на любезните продавачи: едра ядка от черна мида, обвита с леко пикантен ориз и поднесен с мноого лимонов сок - хапка удоволствие, което спокойно мога да сложа редом до това от стридите.

След това “подгряване” на небцето като преход си вземете малка чашка свежа туршия от кисело зеле и пикантни кисели краставички - има ги целогодишно по павилионите - хрупкави и резливи. “За основно” поседнете в някое ресторантче от западната страна на моста. И докато гледате, открояващите се на розовия залез силуети на джамиите, преминете към основното - Балик екмек - топъл хляб с печена на скара скумрия, бял лук и зеле.

До скоро си мислих, че по простота и съвършенство нищо не може да се конкурира с комбинацията от зрял домат, парче сирене, зехтин, риган и маслини, но ето, че се появи рибният сандвич... За да освободите пространство за още храна се разходете през Египетския пазар до моето лично откритие лидер в кюнефето - сладкарница Valide. Там то е най- хрупкаво, умерено сладко с най-вкусен каймак... ще пиша отделно за личната ми класация на десертите.

Малко цифри: Миди - 4 лв за двама, сандвич - 4 лв, туршия -3 лв, калории от кюнефе : 6272825282&2727. Удоволствие 10 от 10!", разказва очарованата Ирина Тенчева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.