Новини Шоубизнес

Ваня Джаферович смени амплоато: Виж в какво се превърна! (още подобности)

Синеокият Ваня Джаферович вече дори не напомня, че е бил футболист!

Чаровникът Ваня Джаферович се отдалечава все повече от образа на футболист. С участието си като коментатор в “Игри на волята” той показа ум и интелект, неприсъщи за много негови колеги от терена. А преди часове се превърна и във филмов критик, ти да видиш:

“Преди два дни, най-после, изгледах и аз филма, за който не спира да се говори, а именно Жокера.
Отдавайки почит към филмите на (най-вече) 70-те, филмът ни връща надежда в американското кино и определено ще придобие култов статус.

Влиянието на Скросезе (Шофьорът на такси, Кралят на комедията) и Лумет (Кучешки следобед и Телевизионна мрежа) е очевадно, а играта на Хоакин Финикс е неповторима и хипнотизораща. Всяка една сцена, всяко едно движение, всяка една негова мимика те кара да настръхваш.

В Жокера няма ясно определен герой или злодей, както в повечето други, такъв тип филма. А това го прави още по-забележителен, давайки възможност и право на зрителя да прецени.

Дали е един от най-добрите филми за всички времена, както го определиха много хора от по-младата генерация?

Със сигурност не е, но е филм за който ще се говори още дълго време, който ще ни кара да се замислим и премислим, да потанцуваме без причина. И най-важното, да направим това, което самия Жокер би искал.
Да сложим усмивка на лицето си.

Ще завърша с тази реплика от филма: “Комедията е субективно нещо Мъри, а всички вие, системата, която знае толкова много за нас, вие решавате кое е правилно, а кое грешно, по същия начин по който решавате кое е смешно, а кое не е…”, написа като истински филмов критик Ваня Джаферович.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.