Новини

105-годишен дядо трогна до сълзи Мира Добрева! (виж тук)

Мира Добрева разказа за всичко, което й е дала професията!

Лицето на БНТ Мира Добрева се срещна със 105-годишен нашенски столетник, който успя да я трогне до сълзи. Историята ще видим в следващото й предаване по телевизията, но ето какво сподели тя преди часове:

“Ако съм знаела, че така ще се стече животът ми, от първия ден щях да си записвам. Мога ли да помня колко градове съм обиколила, в колко села съм била, колко махали съм пребродила? Ако ги навържа всички пътувания, сигурно ще стане здраво въже, с което може да се обиколи земното кълбо.

До Аржентина, Чили и Мексико стигнах, през Румъния, Молдова и Украйна. Но най-вълнуващо ми е по нашите чукари, в най-затънтените краища на България. Тук, където са сгънати, като забравени книги, нашите столетници, а от пожълтелите им страници се сипят мъдрости за чудо и приказ.

Все съм свикнала, като тръгвам на път, да си взимам допълнителен кат дрехи. Наум си казвам: “За всеки случай, може да изскочи нещо за снимане. “ И обикновено изскача. Защото България може да е трудна за живеене, но лесна за обичане страна, както чух да казва един чужденец наскоро.

Пълна с истории е тази държава. Истории за хубави хора. И си викам – чужденците намират как да ни заобичват, пък ние все се дърлим и караме, като стари зълви, дето се ненавиждат и все за нещо се делят.

Кмет ще избираме в неделя, та сигурно хич не Ви е до думи за обич. Ако слуша човек дебатите, неминуемо остава с усещането за нещо тежко, мръсно, измамническо и нечовешко.

Имам чувството, че никога няма да се захвана с политика. Може би, защото искам да остана с добротата и сърдечността, с която ме даряват Човеците, които срещам”, сподели Мира Добрева.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.