Горещо Новини

Бареков: Богатите не стават жертви и герои! (още подробности)

Николай Бареков отвръща на политическите си конкуренти с постове в социалната мрежа!

Бившият евродепутат Николай Бареков не успя да се класира за нов мандат в Брюксел. А фактът, че някои от отколешните му политически врагове го направиха, събуди гнева му.

Днес, дни преди кметските избори, Бареков става все по-редовен в постовете си в мрежата. Чрез които оплюва или Слави Трифонов и новата му партия, или Ангел Джамбазки, или още ред политически съперници.

Ето какво написа пловдивчанинът този път, а идеята на думите му оставяме на вас. Нека всеки я тълкува така, както пожелае:

“Преди малко писах на Максим Генчев, време е и до вас. Ботев и Левски са остриетата на Революцията/Освобождението. Те са нашите светци и безсребърници. Други обаче са стратезите и двигателите.

Тая работа с оттеглянето на България от Империята е родена в главите на богатите (чорбаджиите) и в офисите/тинктанковете на консулствата, банките, фирмите. Имало е немалко свръхзаможни и незнайни днес българи, че и турци, които добре са обмислили и осребрили независимостта на България.

Богатите не обичат да се жертват лично, та затова не стават жертви и герои. Шипка е нашият национален връх, но революцията и войната стратегически е родена, обмислена и спечелена на някаква си маса в задимен офис поне 15-20 години по-рано.

И то защото през 70-те на 19 век е нямало мобилни, та малко са ни куцали комуникациите. Козлодуй и Шипка са ни завещание от дядо Вазов. Ама и той добре е знаел истината и си е правил сметката какво да сподели с простолюдието/илитератите, което чете само заглавията по вестниците (в най-добрия случай)”, написа Николай Бареков.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.