България Новини

Не пипайте Кедъра: Масов бунт срещу уволнението на Камен Алипиев от БНТ!

Уволнението на Камен Алипиев взриви България!

Уволнението на дългогодишния спортен журналист Камен Алипиев от БНТ взриви не само мрежата, но и цяла България. Програмният директор Емил Кошлуков обяснява решението си с това, че видиш ли, Кедъра нямал… диплома.

Новината разбуни духовете и продължава да вбесява хората с пълна сила. Появи се вече и идея за кампания в защита на Алипиев и връщането му на работа. А ето и само няколко от гневните коментари в мрежата:

“Когато чуя БНТ, винаги се сещам за Кедъра. Той е лицето на тази телевизия, а и не само. Той е харизма, излъчване, интелект, компетентност. Той ми е приятел. Заради него бих отишъл на протест, а това, само по себе си, е антагонизъм, който би довел до дисбаланс в моето хармонично битие. Не пипайте Кедъра!”, изригна футболистът Ваня Джаферович.

“За някои неща диплома не се изисква – за лоялността, за отговорността, за това да си свестен и широко скроен човек. В Института на живота диплома за това не дават.
Познавам гениални професионалисти без диплома.

И не дипломата е определяща за нивото на професионализма. От друга страна, всички ние познаваме много посредстени “специалисти” с диплома. Много от тях ни управляват. Истински тройкаджии”, възмущава се Ралица Найденова.

“Прочетох много неща за професионализма на Камен Алипиев, все верни. Аз ще се включа с нещо, различно от спорт и телевизия. Когато преди години попитах Камен Алипиев дали би сложил червени дамски обувки на токчета, за да подкрепи кампания срещу домашното насилие над жени, не чух и секунда колебание. А само “Кога?”

Популярните личности са фарове за останалите, Камен Алипиев свети достатъчно силно. Кошлуков явно е заслепен… по много начини, все неправилни”, пише Илиана Димитрова.

“Всъщност от цялата ситуация има някакъв позитив. Най-после има гражданско общество и то започва да функционира като такова, да бъде реактивно, когато има очевидна несправедливост, и да застане зад един истински професионалист и готин човек като Кедъра. Приятелите трябва да се защитават”, коментира приятелка на Кедъра в профила му.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.