България Новини

Андрей Арнаудов: Българите днес живеят по-добре отпреди 30 години! Турско робство не е имало…

Андрей Арнаудов предизвика бум от коментари след изказването си!

Продуцентът Андрей Арнаудов даде интервю пред известен столичен вестник, с което разбуни духовете. Коментарите след изказването му са двуполюсни – едни го подкрепят, но болшинството викнаха “Разпни го”.

Причините за това са две. Първо, Андрей Арнаудов твърдо заяви, че днес българите живеели по-добре отпреди 20-30 години. А държавата ни дръпнала осезаемо напред.

“Много хора си мислят, че сега живеем най-трудно и най-бедно, но това не е така. Нека да сравним начина, по който се развиваха нещата в България и положението на българина преди 20-30 години и пак да си говорим. Ситуацията у нас се подобрява и то чувствително. Има прогрес на много нива”, категоричен е Андрей Арнаудов.

Екранната половинка на Иван Христов стигна и по-далеч в разсъжденията си като заяви, че турско робство в България не е имало. Той е убеден в това и го доказва с факта, че робите по принцип нямат лична собственост и имущество.

“А у нас не е било така. Ние сме имали и къщи, и земи, които сме обработвали и които са си били наши. Робство е имало при негрите в Америка – продавани и разделяни от робовладелците, тези хора са нямали нищо. Ние сме имали собственост”, казва Арнаудов.

Той е убеден, че ние самите се обиждаме като се наричаме роби и се чуди как може един съвременен и свободен човек да парадира и да настоява, че е бил под робство.

“Не знам как е точната формулировка на тези 500 години. Учените го наричат владичество, а писателите иго. Не знам. Не е съжителство обаче, щом сме вдигали въстания, насилвали са ни, убивали са ни… Трябва да се намери точната дума за този период, но тя в никакъв случай не е робство”, твърди Андрей Арнаудов.

Думите му взривиха социалната мрежа като предизвикаха лавина от коментари. Различни при това. Може да споделите какво мислите вие по въпроса. Всъщност и по двата – имало ли е турско робство и по-добре ли живеем днес в България?!

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

One Comment

  1. Явно Андрей е чел мое писание! Да абсолютно прав е! Роби са имали римляните, англо-американците, португало-бразилците! Не може да имаш собствен имот, да го обработваш, да продаваш свободно, на пазарни цени продукцията си от този имот, да ходиш на черква, да основаваш собствено школо на майчин език, да развиваш свободно вярата си и да си роб. Роб в душата си, може, но не и на практика! Това, че Ботев и Вазов, са нарекли роби, своите си, заради възмущението им от волското търпение, заради неправдите извършвани спрямо тях – от бандити и от властта, която толерирала бандитите(кърджалии и даалии, в частност – азери, черкези и др. подобни) не означава, че целия народ са били роби( хора нямащи никакви права), а властта е налагала данъци, твърде високи. Въобще политиците са тези, които насаждат робската психика у тоя ненормален народ, сегашния.

    Reply

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.