България Новини

УЖАС В СОФИЯ: Бой пред МС, протестиращите атакуват сградата! (СНИМКИ + подробности)

Протестът на животновъдите в столицата ескалира, хората щурмуват Министерски съвет!

Извънредно положение е на път да обхване столицата, след като протестът на животновъдите излезе от контрол. Побеснели от неправдата и масовото избиване на добитък хора се опитаха да щурмуват директно сградата на Министерски съвет и да нахлуят вътре.

В опитите си да ги спрат, полицаите настъпиха яко и се стигна до бой. Крясъци, викове, писъци и запалени чували с вълна могат да се видят на жълтите павета към настоящия момент.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе и се присъедини към протестиращите. Които са категорични, че няма да мръднат от местата си ако управляващите не слязат при тях и не изслушат исканията им, съобщава агенция Блиц.

Литри мляко се изляха на паважа от протестиращите животновъди, избрали не друга, а точно днешната дата за протеста си. 18 юли е рожденият ден на Апростола на свободата Васил Левски и в негова памет българите отказват да търпят повече.

Напрежението ескалира, а протестиращите блокираха движението по бул. “Княз Ал. Дондуков”. Само преди минути стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е уволнил зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров, както и трима висши чиновници.

Припомняме, че дни наред социалната мрежа се тресе от скандала с поголовното избиване на добитък в Странджа. Под предлог, че животните са заразени с епидемия от чума. До момента обаче никой не е успял да докаже с документи наличието на тази зараза по добитъка.

Никъде из дворовете на хората не са открити измрели животни, както би следвало да бъде ако са заболели от чума. А обществеността допълнително се взриви от данните, че Борисов и хората му целят обезлюдяването на български райони, които да бъдат заселени с бежанци.

Очаква се потресаваща статия с данни по случая да излезе днес или утре във вестник “Харолд Трибюн”. Цитати от която вече са предоставени на родните медии.

животновъди

животновъди

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.