България Новини

УЖАС В СОФИЯ: Бой пред МС, протестиращите атакуват сградата! (СНИМКИ + подробности)

Протестът на животновъдите в столицата ескалира, хората щурмуват Министерски съвет!

Извънредно положение е на път да обхване столицата, след като протестът на животновъдите излезе от контрол. Побеснели от неправдата и масовото избиване на добитък хора се опитаха да щурмуват директно сградата на Министерски съвет и да нахлуят вътре.

В опитите си да ги спрат, полицаите настъпиха яко и се стигна до бой. Крясъци, викове, писъци и запалени чували с вълна могат да се видят на жълтите павета към настоящия момент.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе и се присъедини към протестиращите. Които са категорични, че няма да мръднат от местата си ако управляващите не слязат при тях и не изслушат исканията им, съобщава агенция Блиц.

Литри мляко се изляха на паважа от протестиращите животновъди, избрали не друга, а точно днешната дата за протеста си. 18 юли е рожденият ден на Апростола на свободата Васил Левски и в негова памет българите отказват да търпят повече.

Напрежението ескалира, а протестиращите блокираха движението по бул. “Княз Ал. Дондуков”. Само преди минути стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е уволнил зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров, както и трима висши чиновници.

Припомняме, че дни наред социалната мрежа се тресе от скандала с поголовното избиване на добитък в Странджа. Под предлог, че животните са заразени с епидемия от чума. До момента обаче никой не е успял да докаже с документи наличието на тази зараза по добитъка.

Никъде из дворовете на хората не са открити измрели животни, както би следвало да бъде ако са заболели от чума. А обществеността допълнително се взриви от данните, че Борисов и хората му целят обезлюдяването на български райони, които да бъдат заселени с бежанци.

Очаква се потресаваща статия с данни по случая да излезе днес или утре във вестник “Харолд Трибюн”. Цитати от която вече са предоставени на родните медии.

животновъди

животновъди

Коментари чрез Facebook

коментара