Здраве и диети Новини

Света Петка прави чудеса и лекува в скален параклис над Трън! (само си помислете нещо – ВИДЕО)

Света Петка помага на всеки в скалния параклис над град Трън!

Може да повярвате, а може и не – изборът за това си е само ваш. Но за силата, добротата и помощта на Света Петка през сълзи от благодарност разказват тези, които са ги почувствали.

Те знаят и никой не може да ги убеди в противното. А именно, че светицата им е подала ръка в тежък момент от живота. И е върнала здравето, надеждата и щастието им.

Тези чудеса са се случвали, случват се и ще продължават да се случват в скалния параклис над град Трън. Той е отворен всеки ден, а хората, които го стопанисват, живеят точно срещу него. Готови са да отворят Светото място за всеки новодошъл и да му разкажат историята за Света Петка.

Именно тук, в скалите, светицата е живяла, гонена от турците. В това малко скално параклисче тя е изпекла последната си питка. От която отчупила парченце и побегнала, щом чула, че турците идват за нея.

Мястото, на което тя е стъпила, за да изтича навътре в пещерата, до днес си личи върху скалата. Там ясно е отбелязано крачето на Света Петка, както и ръчичката, стиснала залъка от хляба.

Османските войници влизат в пещерата и заварват там само топлата още пита. В мига, в който понечват да отчупят от нея обаче, тя се вкаменява. Питата на Света Петка е и до днес в параклиса и именно тя, както и отпечатъците от крачето и ръката й, са чудотворни и лековити.

От скалата често могат да бъдат видени и сълзите на Света Петка. Хора от цялата страна и чужбина идват на мястото, за да се докоснат до нея и да пият или да отнесат у дома си от водичката, която бликва напълно необяснимо по скалата.

“Дойдох тук абсолютна атеистка и неверница. Но само си помислих нещо, просто едно желание, което имах, мина през ума ми. И съвсем скоро след това то се случи. Оттогава не спирам да идвам тук и да се моля на Света Петка. Знам, убедена съм в силата и добротата й дори повече от това, че съм жива и говоря с вас”, разказа млада жена, посетителка в параклиса пред Нова телевизия.

Глуха жена изведнъж започва да чува, младо момче изчиства кожата си от заболяване, прегърбени хора се изправят и тръгват леки като перце, тежко болни получават изцерение… Всичко това и най-съкровените до сърцето желания се сбъдват. Стига само да се помолите от сърце и да вярвате в милостта и добротата на Света Петка.

Над скалния параклис има стълби, които водят към върха на хълма и големия кръст, поставен над скалата. Оттам може да видите като на длан цялата прекрасна гледка на трънско. И да останете сами със себе си и молитвите си към Света Петка.

Света Петка

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.