България в траур: Бог да прости Боян Петров, поклон!

0

Бог да прости Боян Петров, промълви участник в спасителната операция, която приключи днес!

“Бог да го прости Боян!”, това написа преди минути в профила си Кирил Петков. Един от участниците в спасителната операция по издирването на алпиниста ни на връх Шиша Пангма.

Разбра се, че всичко вече е приключило и това е краят на надеждата, краят на операцията, краят на всичко. Не и на духа на големия Боян Петров обаче. Който ни показа, че животът е устрем. Нещо много повече от ежедневните “тегоби” по ядене, пиене и пари.

Кирил Петков съобщи за края на мисията, която е приключила с последния полет на хеликоптер над върха Шиша Пангма. “Джуджето”, както го наричаха всички и което ни отне завинаги Боян Петров.

“Днес направихме нов полет с екип от трима души. Това са капитан Surendra и ние двамата. Държахме да се уверим с очите си и да прегледаме всичко още веднъж.

Стигнахме до 7400 м височина (до лагер 3) и после много бавно прелетяхме до самия базов лагер като се оглеждахме на всички страни. Времето беше слънчево. Изкаачихме се от 1500 метра до 7400 метра без аклиматизация.

После в ниската част на планината направихме наистина много заходи. Целият високопланински полет траеше 1 час и 30 минути. За съжаление не открихме Боян.

Сега обаче можем да си тръгнем с мисълта, че всичко възможно беше направено. Искаме специално да благодарим на десетте приятели на Боян, които вчера финансираха този полет директно.

На изключителната група и организацията на Китай, както и на смелите пилоти на Simrikair. Благодарим на всички българи, хора и институции, които ни помогнаха това да се осъществи! Бог да го прости Боян!”, написа Кирил Петков.

Черен ден е този за цялата страна, защото милиони и милиони българи се молеха горещо за спасяването на великия на алпинист. Болката е голяма и не може да се каже нищо повече. Освен едно. Нека душата ти лети все нагоре, Боян Петров! Поклон!!!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.