България Новини

Лоша вест: Съобщиха най-страшното за алпиниста Боян Петров!

Кошмарната новина за Боян Петров разплака милиони българи!

“Джуджето” Шиша Пангма ще остане последният връх в живота на алпиниста Боян Петров. Новината шокира, а след това разплака милиони българи днес. Когато не друг, а най-добрият шерп в Непал съобщи какво се е случило с него.

Думите му бяха предадени в ефира на Нова телевизия от Кирил Петков, който дни наред държеше в течение страната относно издирването на Боян. Оказа се, че акцията е на път да приключи ако и под лагерите 1 и 2 не бъдат открити следи от алпиниста.

Най-добрият шерп смята, че с Боян Петров се е случила огромна трагедия. И тя се е разиграла между лагер 3 и върха. Върха Шиша Пангма, който той мечтаеше да покори. А вероятно е и успял, но това може и да не разберем.

“Страшното е станало между върха и лагер 3. Там има огромни пропасти, които в момента са покрити със сняг. Леко, дори секундно отклонение може да отнеме живота ти. И смятам, че точно това се е случило с него. Боян вероятно е паднал в пропаст, която е била затрупана от снега”, обяснява шерпът, съобщи агенция ПИК.

Колкото до палатката и инсулина на Петров, той вижда нещата така – палатката е била издухана от ураганния вятър. А инсулинът му просто е изпаднал в района, в който беше открит.

“Дори и да търсим дни наред в района над лагер 2, ние вече търсим тяло, не жив човек. Невъзможно е да оцелее там при тези адски температури, в неговото състояние и цялата природа, която е против него”, отбелязва шерпът.

Той сподели, че ръководителят на екипа е искал да претърсят и последните десет метра до върха, но лошото време не им позволило. Дори и да беше станало, дори и да стане тези дни, то за живота на Боян Петров няма шансове, пише ПИК.

Припомняме, че жената на алпиниста Радослава Ненова пожела да прекрати спасителната операция. Приемайки, че любимият й е загинал. Родителката и сестрата на Боян обаче все още настояват, че е жив. И, че вероятно се е скрил от времето, правейки си заслон под снега.

Боян Петров

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.