България Новини

Съобщиха скандално разкритие за Националната лотария!

Фактите за Националната лотария накараха мнозина да си бият главата в масата от яд!

Скандално разкритие за Националната лотария изправи на нокти много от хората у нас. И накара някои да се замислят дотам, че с кеф да си бият главата в масата. От яд, че толкова време са се “прекарвали” сами. И са пълнили гушата на някой друг.

Днес официално стана ясно, че за 2017-та година българинът е профукал 3 милиарда лева за хазарт, съобщава агенция ПИК, позоваваща се на излязлата статистика.

Повтаряме – 3 милиарда лева от данъкоплатеца. Само за една година! И само за хазартни игри. Най-голямата и масова от които е Националната лотария, няма защо да се заблуждаваме.

Откакто рекламите за нея окупираха живота и ежедневието ни, съвсем малко хора се сещат за държавното Тото или някакви други, по-мижави игрички.

“Българите постоянно и с право се оплакват, че нямат пари. Че заплатите и пенсиите са ниски и не могат дори сирене да си купят мнозина. От хубавото, не от ментето. А в същото време почти ежедневно хора висят по Лафките и пръскат пари за билетчета от Националната лотария.

Съгласни са да ги изгладуват, но за какво – за да пълнят гушите на Васил Божков, на Захари Бахаров, на Делян Пеевски… Заравят си главите в пясъка, реват срещу политиците, а не осъзнават, че ги обират всеки ден. При това с тяхно съгласие”, коментират експерти по темата.

Де факто олигарсите не отчисляват нищо от баснословните си печалби. Не правят така, както се прави на Запад. А именно от тези печалби да се отделят пари за хуманитарни нужди, за здравеопазване.

Затова и от ДСБ са категорично прави като настояват за спешна и бърза промяна в Закона за хазарта. Настояват за твърда забрана на рекламирането на подобни “вълшебни” билетчета. Както и ограничение върху разпространението им.

Вицепремиерът Валери Симеонов, колкото и заслужено да го плюем понякога, към момента е сам във войната срещу хазарта и тихото обиране на народа. Защо е така обаче?! И дали това не е схема, в която основно участие има и властта?!…

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.