Горещо

Договорите в енергетиката излизат наяве

Икономическият министър Асен Василев се срещна с представители на протестиращите и обеща министерството да работи за разсекретяване на редица договори в енергийния сектор.

По време на срещата представителите на протестиращите поискаха от министъра да сезира прокуратурата за престъпления, извършени от длъжностни лица при сключването на договори в сектора.

Служебният министър обаче подчерта, че юристите са тези, които трябва да кажат дали министерството има основания да сезира прокуратурата за нарушения по един или друг договор.

“Изпратили сме до всички компании искане да се премахнат онези части от договорите, в които има търговска тайна, и към момента голяма част от компаниите са отговорили, че нямат проблем с това и всички договори, за които компаниите са дали съгласие, ще ги отворим”, каза той.

“Ние сме подписали дългосрочни договори и даже и да не закупим ток, трябва да го платим, това води до пазарно изкривяване. Не може, ако искаме да изградим нормална система, да кажем, че тези договори ги късаме и спираме да ги спазваме. Много е важно тези договори да се предоговорят, а не просто да кажем: “На нас не ни харесват, тръгваме си”, добави Василев.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.