Жълто

Писма се продават за стотици хиляди

Писма на знаменитости са оценени на стотици хиляди долари на търг в Ню Йорк. Част от сбирката,  която принадлежи на анонимен колекционер, е последното писмо на Мерилин Монро до наставника й.Началната му цена е 50 000 долара.

Писмото гласи: “Волята ми за живот отслабва. Повече не мога да понасям това. Знам, че приличам на луда, но мисля, че всъщност наистина полудявам. Струва ми се, че щом застана пред камерата, забравям всичко, на което съм се учила, и не мога да се концентрирам. Сетне имам чувството, че изобщо не съществувам”.

Любопитен експонат е пакетът с писма от 34-ия американски президент Дуайт Айзенхауер, писани между 1942 и 1945 година и са адресирани до жена му.

Друго важно писмо е принадлежало на Джон Ленън и е адресирано до Линда и Пол Макартни, в което вече проличава разривът и разпадането на групата. “Наистина ли мислиш, че много неща в съвременното изкуство са се появили благодарение на The Beatles? Не вярвам, че си чак толкова луд, Пол. Когато престанеш да вярваш в това, може би най-накрая ще се опомниш.”, пише Ленън

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.