Това е краят за Пламен Орешарски

https://goreshto.net/novini/tova-e-krayat-za-plamen-oresharski/49450 Goreshto.net
Това е краят за Пламен Орешарски

Пламен Орешарски се усмихна ехидно и си замина от "Позитано"

Остават само три дни на Пламен Орешарски като премиер. Очаква се в петък той официално да си подаде оставката, а ако това не се случи, има вероятност този път поредният вот на недоверие, който внесе ГЕРБ, да мине. Това стана ясно от националния съвет, който левицата проведе на "Позитано" 20 днес. Орешарски си тръгна с усмивка на лице, пише БЛИЦ. Тази усмивка обаче изглеждаше по-скоро иронична или дори ехидна, отколкото искрена.

[caption id="attachment_5225" align="alignright" width="300"]Пламен Орешарски управлява България само една година Пламен Орешарски управлява България само една година[/caption]

По-рано през днешния ден Сергей Станишев призова кабинетът да си замине, подавайки оставка, припомня Goreshto.net. Имайки предвид това, има известна вероятност вотът на недоверие да мине в петък, но дори и да не мине, всички са убедени, че Орешарски ще подаде своята оставка на 13 юни.

"Това е краят. Той знае, че няма път напред. Ще има нови избори." - гласят основните коментари на "Позитано".

Самият Сергей Станишев поиска да има нови избори още следващия месец. Другият вариант е да бъде назначено отново служебно правителство за два месеца, както беше през миналата година, и през септември да се проведат парламентарни избори. Очакват се подробности по случая, но краят на Пламен Орешарски изглежда сигурен.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.